Waarom ben je hier ?

Volg je eigen pad.

Het lijkt een banale vraag - de antwoorden zijn echter uniek.

Ook de tijd, waar we vandaag in leven, is uniek.

Covid-19 zet de ganse wereld op z’n kop. Gedaan routine, over en uit met vaste dagelijkse gewoontes. 

De situatie vraagt ons alles in vraag te stellen ; zo goed als alles een nieuwe invulling te geven. Het leven lijkt stil te staan. We worden uitgedaagd om te vertragen. En dat valt ons moeilijk. 

Onze burgerzin zoekt een evenwicht tussen regels opvolgen en buiten de regelmatigheden te treden. De regelmatigheid van het dagelijks leven dat overhoop is gehaald. 

Veel heeft te maken met verantwoordelijkheid. Jezelf rekenschap geven van jouw effect op anderen. Natuurlijk fysiek om het niet willen doorgeven van dit virus aan anderen. 

Maar ook mentaal hebben we allen onze verantwoordelijkheid te nemen. 

Want heb je je al eens bedacht waarom je hier bent ?

Voor mij is het vandaag een prangende vraag. Als startende zelfstandige legt Corona de fragiliteit van het leven heel erg bloot én ook van een leven als onafhankelijk verdiener.

De kwetsbaarheid, die elke dag in heel gewone handelingen naar boven komt, maakt ook bij mij een diepere laag van onrust wakker. Alsof mijn vertrouwen in de toekomst wordt afgepeld. Zoals de schil van een appelsien, die je best vaak eet dezer dagen.

Eerst even terug naar de vraag: waarom ben je hier ?

Doe maar es de oefening voor jezelf. Neem pen & papier en schrijf gewoon alles op wat in je opkomt. Maak je geen zorgen over de  schrijfstijl of volzinnen ; gewoon elke gedachte neerpennen. 

“Mensen helpen” kwam bovenaan mijn blad te staan. Als coach is dat geen verrassing natuurlijk. Ook “verkennen, bewegen, verbondenheid, zingeving, authenticiteit” kwamen opborrelen. En dan leek de inspiratie even te stokken. Met een tas koffie in de hand, kwamen “eeuwige student én verwondering” op het blad te staan.

Genieten - liefhebben - praten - delen - dankbaarheid tonen - wandelen - zot doen - slapen: allemaal vonden ze hun weg uit mijn hart langs mijn pen op papier.

En schrijven nátuurlijk. Heerlijke ontlading. Voilà.

Ga ermee aan de slag !

Vanop een afstand keek ik naar het beschreven papier én zag meteen de connectie ontstaan.

En hoe de verbindingen tussen al mijn waarom’s vorm geven aan het pad dat ik vandaag bewandel.

Vandaag voelt het aan als los zand waar ik overheen stap, hindernissen nemend en vragen stellend. 

In de zoektocht naar financiële stabiliteit en ook de vrijheid om te doen wat ik graag doe. Mensen ondersteunen in hun zoektocht naar betekenis en zingeving doorheen hun professioneel pad. 

De rugzak met veerkracht, die ik de laatste jaren opnieuw goed gevuld heb, ondersteunt me in relativering.

Ga voor jezelf even de volgende dingen na:

Hoe zit het met acceptatie ? We kunnen niets anders dan de situatie vandaag te aanvaarden zoals ze is. 

Ikzelf ben aan het improviseren met yoga filmpjes maken en bekijk hoe online coaching kwalitatief én praktisch kan aangepakt worden. Als ik zie hoe ganse gezinnen zichzelf heruitvinden in het 24 op 24u samenzijn ; door te accepteren wat is, vind je kracht om dingen te doen, die je eerst niet voor mogelijk hield.

Ga ook terugkijken naar vroeger: tijdens mijn lange loopbaan in de toeristische sector passeerde er wel vaker een crisis - welke kwaliteiten zette ik toen in ? 

Blijven vragen stellen aan jezelf, op zoek gaan naar je vroegere succesverhalen helpt om je eigen krachten bloot te leggen. Deel je onzekerheden met anderen. Dit is de sterkste manier om verbondenheid te vergroten en samen naar oplossingen te zoeken. 

Courage trouwens aan alle ex-collega’s, die vandaag met man & macht reizigers begeleiden in een nieuw uitzicht op vakantie. En nu we toch bezig zijn met mensen in de verf te zetten: hoedje af en applaus ! Voor alle zorgverleners, artsen, vrijwilligers, mensen, die dag in dag uit voluit gaan in het ondersteunen van anderen.

Én ook chapeau aan jezelf: want voor ieder van ons is deze verandering een uitdaging. Geloof in je eigen krachten. Deel wat je voelt met anderen. Daar ligt net de positieve energie. Elk nadeel heb z’n voordeel :-)  

Je hebt het volle recht om jezelf te zijn. 

Waarom ben je hier ?
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x