Eigenzinning 2020

Dank je wel 2020 !

En toch ook fu.... you ! Wat een jaar was me dit. 

Nooit eerder werd ik zo geconfronteerd met de oerbehoefte aan menselijke verbondenheid en de nood aan vrijheid om te gaan & staan waar ik wil, wanneer ik wil én met wie ik wil.

Het hele jaar is samen te vatten in regeltjes, maatregelen, bubbels, lockdown, covidioten, balkonzangers, coronaproof’jes, avondklok, knuffelcontact…. 

En dat allemaal op minstens anderhalve meter sociale afstand van elkaar.  

Samen rond een vuurkorf zal nooit meer hetzelfde zijn. 

Schuine blikken, scheve mondmaskers, droge handen en veel te lang haar.

Onze hoestschaamte verhullend en achter kuchschermen elkaar bewonderend, afhaal eten, ontsmettend knikken en zoom-marathons in quarantaine.

Ik voel bovenal Ontzettend Ontzag voor onze Dappere ZorgHelden - elke dag weer - in volle strijd tegen wat rondzweeft en bruisend zijn weg zoekt naar zwakke lichamen en sterke beren. Nietsontziend.

Verdriet, ontreddering, ongeloof en beklijvende beelden zinderen na op m’n netvlies, verbrand door overimpuls aan virusdragende prikkels.

Veerkracht als toverwoord voor 2021

Onze veerkracht onder druk van deinende golven van mogen en niet mogen, van willen en niet kunnen, van verlies en klein geluk, van samen alleen, van afstand en virtueel dichtbij, van ontsmettend veel houden van. Elkaar.

Corona als een stuiterende bal, die onze energie én gezondheid hamstert.

En ook de kracht, die elk van ons diep van binnen aanboort om elke dag opnieuw de moed te vinden, ook in dit nieuwe uitdagend jaar. Mens, jij bent sterk ! 

365 papierrollen later is de (vaccin) hoop groot én het geloof sterk in het nieuwe “NIEUW” jaar. 

Ik wens jullie voor 2021 dagen vol warme verbondenheid, zot veel liefde en licht in jullie hart. Met 365 nieuwe kansen. Grijp ze elke dag. 


Geniet - Leef - Beweeg.


VirginieEigenzinning 2020
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x